Angst overwinnen met geur…

Ik heb hoogtevrees en best wel erg.
Hoe het is ontstaan geen idee.
Ik heb zelfs een paar jaar op 4 hoog gewoond, maar ook toen keek ik niet graag naar beneden.
Ik ervaar de meeste spanning en stress wanneer ik ergens sta waar ik mij niet veilig voel.
Een ladder is hier een mooi voorbeeld van.
Naar boven klimmen is geen probleem, maar eraf….
De laatste jaren ben ik wel hard aan het werk om van deze angst af te komen door toch mijn grenzen op te zoeken en vertrouwen te hebben.

Nu denk je misschien wat heeft dit met geur te maken, maar dat ga ik je nu vertellen.

Deze zomer ben ik regelmatig geconfronteerd met mijn hoogtevrees.
Zo ook tijdens een uitje met ons gezin naar Toverland.
Dochterlief wilde graag in een attractie waarbij je met een flinke duik naar beneden gaat in een bootje (expedition Zork).

Terwijl we in de rij stonden voor deze attractie, mijn maag al tien keer in de rondte ging en de angst toenam, dacht ik ineens aan de Lavendel olie in onze tas.
(Nou ja, ik moest eigenlijk denken aan de Memory Release Blend en waarom ik deze niet mee had genomen zodat ik een Aroma Reset bij mijzelf kon doen. Vanuit die gedachte dacht ik aan de 3 oliën die in deze blend zitten en toen ging het lampje branden dat ik de Lavendel olie mee had. Logische gedachte toch 🙂 )
Ik had de olie meegenomen voor het geval we last kregen van wespen, maar Lavendel heeft o.a. ook een rustgevende werking.

Ik heb een druppel in mijn hand gedaan en deze rustig en goed ingeademd. De spanning zakte direct weg tot een niveau wat niet zo paniekerig voelde. Dit alles door het ruiken aan een druppel Lavendel olie.
De kracht van geur deed zijn werk.
Ik had nog een beetje spanning, maar dat mag je wanneer je voor het eerst in een onbekende attractie gaat. Spanning is immers niet altijd slecht voor je.

Ik had ook een druppel olie op mijn pols gedaan, wat erg fijn was toen we in het bootje zaten en achterste voren naar beneden gingen en de paniek even omhoog kwam. Weer even aan de Lavendel ruiken en de paniek zakte weer weg.
Dit was nog niet eens de grootste val :S
Ik geef toe… ik heb mijn ogen dicht gedaan toen we de laatste duik namen, maar ik was niet meer bang.
Het was zelfs volop genieten.
Ook de 2e keer dat we erin zijn geweest.

Hoe het komt dat geur zoveel invloed op ons kan hebben is een lang verhaal. Het heeft ieder geval met de amygdale en de hippocampus die in onze hersenen zitten te maken.

Tijdens de workshop op maandag 9 september ga ik hier meer op in en leg ik uit wat de Aroma Freedom techniek voor jou zou kunnen betekenen.

Plaats een reactie

× Hallo, hoe kan ik u helpen?