Slaapmassage

Het is bekend dat 74% van de mensen met Fibromyalgie last hebben van slaapstoornissen. Echter deze massage is niet alleen erg geschikt wanneer je last heb van Fibromyalgie, maar ook wanneer je last hebt van veel stress en daardoor weinig slaapt. Maar ook kinderen (en volwassenen) die onrustig slapen hebben veel baat bij deze massage.

Wanneer je last hebt van pijnklachten door b.v. Fibromyalgie en veel stress, leeft jouw lichaam eigenlijk is een constante staat van alertheid dat het moet vluchten of vechten. We zeggen weleens “mijn lichaam staat strak van de spanning”
Deze alertheid wordt veroorzaakt door de sympathicus in ons autonome zenuwstelstel. De sympathicus is dan uit balans en werkt te hard.
Door de langzame bewegingen en het rustige tempo tijdens deze massage krijgt het lichaam het signaal dat het zich mag gaan ontspannen. Het effect hiervan is direct merkbaar. Dat komt doordat de parasympathicus dan wordt geactiveerd in ons autonome zenuwstelsel. De parasympaticus zorgt voor onze rust en ontspanning, de tegenhanger dus van de sympathicus.

Niet of slecht slapen heeft ook invloed op het genezend zelfvermogen van het lichaam. Tijdens de diepe slaap wordt er normaal gesproken een groeihormoon aangemaakt. Dit groeihormoon heeft invloed op het bindweefsel, Bindweefsel is het voornaamste herstelmechanisme in het lichaam en de chemie ervan regelt de afweer tegen ontstekingen en genereert vloeistoffen ( zoals witte bloedlichaampjes en antilichaampjes) om infecties te kunnen bestrijden.

Het optimale tijdstip voor deze massage is vlak voor het slapen gaan. Je kunt dan ook het beste een massage aan het einde van de dag inplannen.
Wanneer je liever overdag deze massage krijgt, is het verstandig om daarna geen afspraken meer te hebben of b.v. intensief te gaan sporten.
Het is ook mogelijk om deze massage bij jou thuis te boeken, maar dan komt er een kleine vergoeding bij.

Slaapmassage 45 minuten: € 35,00
Strippenkaart van 5 slaapmassages: € 157,50. 
Wanneer je graag een afspraak bij jouw thuis wilt hebben, dan komt er € 5,00 bij de kosten voor de slaapmassage.
Buiten een straal van 15 km worden er nog reiskosten in rekening gebracht.

× Hallo, hoe kan ik u helpen?